Salveaza jocul Stiati ca...? Save as homepage
Stiati ca...?

* Care e cauza febrei musculare? Atunci când muschii functioneaza, ei produc acid lactic, pe care organismul îl elimina cu ajutorul ficatului. In cazul unui efort sustinut, acidul lactic nu mai poate fi eliminat în totalitate, astfel el se acumuleaza si determina dureri musculare: aceasta este febra musculara.

* Care sunt cei mai înalti si cei mai scunzi oameni de pe planeta? Cei mai înalti sunt cei ce apartin populatiei tutsi care traieste în Ruwanda si Burundi, tari africane. În medie, barbatii au o înaltime de 1,95 m, iar femeile de 1,78m . Cei mai scunzi sunt mbuti, pigmei ce traiesc in Africa Centrala. În medie barbatii masoara 1,37m, iar femeile 1,35m.

* Ca virusul gripei provoaca epidemii extinse in lumea întreaga? Virusul gripei poate fi redutabil. În 1918, a provocat o epidemie care a ucis în jur de 20 de milioane de persoane din lumea întreaga, un numar de victime categoric mai mare decat cel produs în de primul razboi mondial . In prezent, gripa poate fi în general bine tratata, dar ramane inca o boala foarte raspandita. Exista un vaccin impotriva gripei recomandat persoanelor în varsta si celor ce sufera de anumite boli, dar trebuie repetat în fiecare an deoarece virusii se modifica în permanenta.

* Autostrada Eisenhower din S.U.A. cere ca din fiecare cinci mile una sa fie dreapta. Aceste sectiuni drepte se foloseau pe timp de razboi sau alte urgente.

* Podul Universitatii din Boston (pe Commonwealth Avenue, Boston, Massachusetts) este singurul loc din lume unde un vapor poate trece pe sub un tren care trece pe sub o masina care trece pe sub un avion.

* Pisicile au peste o suta de corzi vocale, pe cand cainii au doar in jur de zece.

* Ochii nostri au intotdeauna aceeasi marime de la nastere, dar nasul si urechile noastre nu se opresc niciodata din crestere.

* David Prowse este actirul din costumul lui Darth Vader din “Razboiul stelelor”. El a spus toate replicile lui Vader si nu a stiut ca urma sa fie dublat de vocea lui James Earl Jones pana cand a vazut filmul la cinema.

* Multi hamsteri clipesc doar cu un ochi pe rand.

* In fiecare episod din “Seinfeld” apare un Superman pe undeva.

* Dimensiunile lui Barbie daca ar fi fost vie: 39-23-33.

* Februarie 1865 este singura luna inregistrata in istorie care sa nu fi avut o luna plina.
Stiati ca...? In a doua jumatate a anilor 1980 un calculator IBM nu era considerat suta la suta compatibil decat daca putea rula Simulatorul de Zbor al lui Microsoft. ...mai mult
Pagina  1  2  3  4  5  6  7  8  9  10 ... 20 > Urmatoarea Pagina
bubbles
Joaca Bubbles Online!